Studeerde van 1978-1984 Klassiek gitaar en kreeg les van Guido Topper aan de Muziek Pedagogische Academie in Leeuwarden. Daarna heeft Frans tot 1990  vooral in het Leeuwarder jazzcircuit gespeeld als basgitarist, o.a. met trio Otto Jongbloed en Big Band Friesland.

Vanaf 1990, inmiddels terugverhuisd naar geboorteplaats Sneek, speelde hij o.a. met Big Band Cue, coverband Nightshift (met Richard Veltman) en in verschillende projecten, w.o. Nieuwjaarsrevue “Sneek Ahoy” in ‘96 en ‘97.

In de nieuwe eeuw tot 2004 nog veel gespeeld met Nightshift, en daarnaast in 2002-3 vrij15 intensief gepeeld met Flexperience, waarmee vooral Jimi Hendrix’s muziek geëerd werd.

Frans speelt sinds een aantal jaren als bassist bij the BASIC bigband uit Sneek.De fretloze basgitaar is inmiddels zijn hoofd instrument geworden, maar daarnaast blijf hij ook met gitaren in de weer.

 

Sinds eind 2009 werkt Frans ook samen met Louiza Saitova, een zangeres uit Tsjetsjenië, die eigen werk en volksmuziek speelt, deels vertaald in het Nederlands of Fries.Louiza heeft de publieksprijs gewonnen van LIET 2010 met een ensemble waarin Frans bas speelde, meestal speelt hij bij Louiza gitaar.

 

En nu, sinds juli 2010, speelt Frans dus ook in JazzY Passion!